Om GW Sällskapet – Lidköping

Förening till Gunnar Wennerbergs minne

Efter ett initiativ av Bo Söderström, Christer Almquist, Jonas Carlander och Carl-Gustaf Carlander bildades Gunnar Wennerberg Sällskapet vid ett möte i Wennerbergsgården i Lidköping den 5 november 2015. Det 30-tal intresserade som hade slutit upp erinrades om Gunnar Wennerbergs stora betydelse inom delar av landets kulturliv och hans livsgärning inom såväl det musikaliska som för samhället i stort.

Att det i Wennerbergs födelsestad bör finnas en förening som på olika sätt vårdar hans minne var alla rörande överens om, och beslutade att bilda Gunnar Wennerberg Sällskapet.

Sällskapets ändamål är att främja kännedomen om Gunnar Wennerberg och hans musik och hans livsgärning.

  • Sällskapet skall arbeta för att bredda kulturutbudet kring Gunnar Wennerberg och främja ett levande musik- och kulturliv med musik av Wennerberg samt att hugfästa Wennerbergs betydelse i samhället i övrigt.
  • Sällskapet skall i övrigt värna om sång- och musiktraditioner i Wennerbergs anda.
  • Sällskapet skall arrangera konserter, föreläsningar, musikaliska salonger eller andra kulturarrangemang och sammankomster för att uppfylla dessa mål.

2 reaktioner på ”Om GW Sällskapet – Lidköping

  1. Trevligt att se er hemsida- vi informerar om den på GAs hemsida. Trodde att ni har en länk till vår hemsida nånstans men ser den inte. Kanske har den funnits men tagits bort? Men nog platsar det väl med en sån länk?
    Harald

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.